Sosyal Medya

Coğrafyamız

Gazze’ye hava saldırısı: 3 ölü

İsrail'in Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentine düzenlediği hava saldırısında İslami Cihad’ın silahlı kanadı Kudüs Tugayları üyesi 3 Filistinli hayatını kaybetti.



Kudüs Tugayları’nın enformasyon bürosundan yapılan açıklamaya göre Ä°srail ordusu, Han Yunus bölgesinde bulunan Sufa sınır kapısı yakınlarına saldırı düzenledi. Saldırıda örgütün üç üyesi hayatını kaybetti. Kudüs Tugayları, intikamın alınacağını ve “direniÅŸ”in tüm Filistin toprakları iÅŸgalden kurtuluncaya kadar tek seçenek olarak kalacağını söyledi.

Ä°srail ordusu da saldırıyı doÄŸrulayarak Ä°srail’e yapılabilecek muhtemel bir saldırının önlendiÄŸini belirtti.

Ä°srail Ä°HA’sı düÅŸtü

Filistin Ä°slami DireniÅŸ Hareketi’nin (HAMAS) silahlı kanadı Kassam Tugayı ise, Ä°srail’e ait bir insansız hava aracının (Ä°HA) Gazze’nin güneydoÄŸusuna düÅŸtüÄŸünü duyurdu.

United Press International (UPI) haber ajansına açıklama yapan Gazzeli bir güvenlik kaynağı, Kassam Tugayı üyeleri tarafından ele geçirilen Ä°HA bilinmeyen bir yere götürüldü.

Ä°srail ordu sözcüsü de Ä°srail’e ait küçük bir Ä°HA’nın düÅŸtüÄŸünü ve parçalandığını belirtti. Ancak sözcü Ä°HA’nın düÅŸüÅŸ sebebini açıklamadı.

Hamas, önceki yıllarda Gazze semalarında dolaÅŸan 3 Ä°srail Ä°HA’sını ele geçirdiÄŸini belirtmiÅŸti. Ä°srail ise Hamas’ın Ä°HA denemesi yaptığını söylemiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.